1401/08/09-14:07

شیوع آنفلوانزا و گرفتاری مردم پشت دیوار محرومیت درمانی هرمزگان

شیوع آنفلوانزا و گرفتاری مردم پشت دیوار محرومیت درمانی هرمزگان

شیوع آنفلوانزا میان کودکان هرمزگانی سبب شده تا ظرفیت بیمارستان کودکان بندرعباس به عنوان تنها مرکز درمانی کودکان در این استان که وضعیت نامناسبی نیز دارد، از 4 آبان ماه تکمیل شود و مردم بچه به بغل در درمانگاههای خصوصی و دولتی گرفتار یک ویزیت ساده باشند.

به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، محرومیت‌های هرمزگان در زمینه بهداشت و درمانی بخصوص در حوزه زیرساخت‌ها زمانی نمود بیشتری پیدا می‌کند که این استان با بیماری‌های گسترده و شیوع بالا مواجه می‌شود. 

چه زمانی که کرونا در هرمزگان تاخت و تاز می‌کرد و چه حالا که آنفولانزا بسیاری را گرفتار کرده و کودکان پرشماری را در وضعیت بستری قرار داده، وضعیت بغرنج کمبود زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی بیشتر جلوه‌گری می‌کند.

روزی برای جبران کمبود تخت بستری برای بیماران کرونایی، سالن‌های نمایشگاه بین المللی مجهز به تخت شد تا بتواند جوابگوی شمار بالای بیماران بدحال باشد و حالا از بیمارستان کودکان بندرعباس خبر می‌رسد که از 4 آبان، ظرفیت این بیمارستان نیم بند که بشدت مستهلک و فرسوده است، تکمیل شده و جایی برای بستری بیماران جدید نیست.

 

درمانگاه بیمارستان کودکان بندرعباس و ازدحام برای ویزیت کودکان آنفولانزایی

 اگر این روزها سری به درمانگاه بیمارستان کودکان بندرعباس نیز بزنید، مادران بسیاری را خواهید دید که بچه به بغل در نوبت یک ویزیت ساده نشسته‌اند و گاه باید برای آن دو تا سه ساعت معطلی بکشند چرا که در موج آنفولانزای شدید، کودکان از همه آسیب‌پذیرترند و نیاز به درمان بستری بیشتری دارند.

کمبود آنتی بیوتیک نیز معضل دیگری شده و پس از ویزیت ساده پزشک که ساعت‌ها زمان نیاز دارد، باید ساعت‌ها نیز به دنبال آنتی بیوتیک در داروخانه‌ها گشت.

کمبود آنتی بیوتیک در هرمزگان به مانند دیگر نقاط کشور هنوز ادامه دارد و باید دید سهم این استان از محموله جدید 49 تُنی خریداری شده از هند، چه زمانی به هرمزگان می‌رسد تا این کمبود تا حدودی فروکش کند.

فراخوان جذب پزشک عمومی در پی شیوع آنفلوآنزا در بندرعباس!

 دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان که بارها خبر از کمبود شدید پزشک عمومی داده، حالا با صدور اطلاعیه ای از جذب پزشک عمومی در بیمارستان کودکان بندرعباس خبرداده است.

 

در این فراخوان آمده که با توجه به افزایش بیماران در بخش اورژانس و کلینیک سرپایی بیمارستان کودکان بندرعباس، همکاران پزشک عمومی که علاقه‌مند به همکاری با این مرکز درمانی هستند، می توانند جهت هماهنگی لازم با شماره موبایل ۰۹۱۷۲۱۰۲۶۸۱ و ۰۹۱۷۳۶۸۶۷۷۲ تماس بگیرند.

کمبودهای زیرساختی درمان در هرمزگان چه زمانی رفع می‌شود؟

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس که ساخت بیمارستان کودکان بندرعباس را عهده‌دار شده می‌گوید: بیمارستان ۹۰ تخت خوابی تخصصی کودکان بندرعباس با بیش از ۵۱ درصد پیشرفت در حال ساخت است. هاشم نامور، اظهار کرد: برای بهبود فضای درمانی و ایجاد بخش‌های تخصصی، ساختمان جدید بیمارستان کودکان با ظرفیت ۹۰ تخت با همکاری شرکت پالایش نفت بندرعباس برای توسعه زیرساخت‌های درمانی در زمینی به وسعت ۹ هزار مترمربع و در ۵ طبقه در حال ساخت است.

مراکز درمانی دیگر به کمک بیایند

محمد پاینده قائم مقام مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان نیز در بیان مطالبه‌ای عمومی در این زمینه گفت: با توجه به شواهد و قرائن و گزارشات خانواده ها شیوع سرماخوردگی فصلی (پاییزی ) در هرمزگان در حال همه گیری است.

وی افزود: با توجه به وضعیت و شرایط اقتصادی و معیشتی خانواده‌ها در تامین واکسن آنفلوانزا، مسئولان امر باید چاره‌ای برای رفع این مشکل انجام دهند.

توصیه‌های مکرر سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی/ بیماران آنفولانزایی 5 تا 7 روز قرنطینه لازم دارند

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این باره با توصیه مکرر به مردم برای مراقبت از کودکان در برابر آنفولانزا گفت: یکی از نکات بسیار مهم برای شکسته شدن زنجیره انتقال بیماری دور کردن بیماران از سایر افراد است و در نتیجه قرنطینه 5 تا 7 روز برای بیماران لازم است.

وی همچنین در پستی در فضای مجازی از عدم اعطای مرخصی استعلاجی بیش از یک روز و نیز نامه برای غیبت دانش آموزان توسط برخی پزشکان انتقاد و خواستار در نظر گرفتن حداقل 5 روز برای قرنطینه بیماران آنفولانزا شد.

فرصت حضور بخش خصوصی در حوزه درمان کودکان فراهم شود

آنچه در کمبود تخت و دارو و خدمات درمانی در هرمزگان هویداست، عدم حضور بخش خصوصی واقعی و فعال و توانمند در حوزه بهداشت و درمان است به طوری که بیش از 90 درصد تخت‌های بیمارستانی هرمزگان دولتی است و کمبود اعتبارات و گاه سوء مدیریت سبب افت کیفیت درمان از یک سو و نارضایتی مردم از سوی دیگر می‌شود.

از آن جا که بسیاری از مردم هرمزگان در مراکز صنعتی و یا ادارات و دستگاهها شاغلند و از خدمات بیمه تکمیلی بهره می‌برند، لذا میدان دادن به بخش خصوصی واقعی برای احداث بیمارستان و مراکز درمانی ویژه در هرمزگان می‌تواند بار فشار را از روی مراکز درمانی دولتی نیز برداشته و در عین حال به ارتقای کیفیت خدمات در استان نیز بیانجامد.

منبع: خبرگزاری فارس/ مهدی خسروی

 

 

 

 

 

 

نظرات

captcha

اخبار مرتبط