1401/07/27-23:36

وزارت امور خارجه چند نهاد و ۹ شخصیت انگلیسی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه چند نهاد و ۹ شخصیت انگلیسی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای فهرستی از تحریم‌ها علیه نهاد‌ها و اشخاص انگلیسی را اعلام کرد. اروپا نیز تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرد.

به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای فهرستی از تحریم‌ها علیه نهادها و اشخاص انگلیسی را اعلام کرد.

 

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم، خشونت و نفرت پراکنی و نقض حقوق بشر تحریم می‌کند.

 

اشخاص حقیقی و حقوقی فهرست شده، از جمله فعالیت هایی کرده اند که منجر به اغتشاش، خشونت و اقدامات تروریستی علیه ملت ایران شده است.

 

جمهوری اسلامی ایران با یادآوری تعهدات بین المللی بریتانیا در زمینه مبارزه با تروریسم و نفرت پراکنی و رعایت حقوق بشر، اعلام می کند که خودداری آن دولت از مقابله با اقدامات اشخاص مذکور و حمایت و تسهیل اقدامات آنان، نقض فاحش تعهدات بین المللی بریتانیاست.

 

نهادهای زیر وفق رویه و نظام تحریمی جمهوری اسلامی ایران، تحت تحریم قرار می‌گیرند؛

 

- مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا؛

- ستاد ارتباطات دولت بریتانیا (GCHQ)؛

- شرکت های ولانت مدیا، گلوبال مدیا و دی ام ای مدیا و بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال به عنوان شبکه های تحت پوشش آنها.

 

اشخاص زیر وفق رویه و نظام تحریمی جمهوری اسلامی ایران، تحت تحریم قرار می‌گیرند؛

 

 - تام توگنهات (Tom Tugendhat)، معاون امنیتی وزارت کشور بریتانیا؛

- دان مک کینون (Don MacKinnon)، فرمانده نظامی بریتانیا در خلیج فارس؛

- استیو مک کیب (Steve McCabe)، رئیس گروه دوستی رژیم صهیونیستی از حزب کارگر درمجلس عوام بریتانیا؛

- استیفن کراب (Stephen Crabb)، رئیس گروه دوستی رژیم صهیونیستی از حزب محافظه کار در مجلس عوام بریتانیا؛

-  استوارت پولاک (Stuart Polak)، رئیس افتخاری گروه دوستی رژیم صهیونیستی از حزب محافظه کار در مجلس اعیان بریتانیا؛

- باب بلکمن (Bob Blackman)، نماینده مجلس عوام؛

- ترزا ویلیرز (Theresa Cilliers)، نماینده مجلس عوام و وزیر پیشین محیط زیست؛

 - آنته آ مک اینتایر (Anthea McIntyre)، سیاستمدار بریتانیایی.

- ژنرال مارک کارلتون-اسمیت (General Mark Carleton-Smith)، رئیس پیشین ستاد نیروهای مسلح (در زمان ترور سردار شهید قاسم سلیمانی)؛

 

تحریم‌های یاد شده شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود اشخاص فوق به جمهوری اسلامی ایران، توقیف اموال و دارایی آنان در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران و انسداد حساب‌های بانکی آنان در نظام مالی و بانکی جمهوری اسلامی ایران می‌شود.  

 

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

 

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، دولت بریتانیا را در قبال حمایت از تروریست‌ها و ناقضان حقوق بشر که از خاک این کشور به سازماندهی و تحریک اغتشاشات و اقدامات تروریستی در ایران مبادرت می‌ورزند، مسئول و پاسخگو می‌داند.

 

توافق ۲۷ کشور اروپایی برای تحریم ایران 

روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارشی درباره جزئیات بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپا، مدعی شد بروکسل قصد دارد تحریم‌هایی را علیه سه فرمانده ارشد نظامی ایران و شرکت تولیدکننده پهپادهای ایرانی که ادعا می‌شود در حملات روسیه در اوکراین مورد استفاده قرار می‌گیرد، اعمال کند.

 

گاردین مدعی شده انتظار می‌رود بر سر پیش‌نویس فهرست تحریم‌ها که به رویت این روزنامه رسیده، در چند روز آینده توافق شود. طبق این گزارش، تحریم‌های اتحادیه اروپا «صنایع هوایی شاهد» را هدف قرار می‌دهد. مقامات اتحادیه اروپا ادعا کرده‌اند این شرکت با نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط دارد و مسئول طراحی و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین است.

 

به نوشته گاردین، اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد سه چهره نظامی ارشد از جمله سرلشکر محمد حسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران را ـ که به گفته مقام‌های اروپایی، نقش اساسی در همکاری دفاعی ایران با روسیه ایفا می‌کند ـ تحریم کند.

 

بر اساس این گزارش، «این فهرست همچنین ژنرال (سردار) سید حجت‌الله قریشی، مسئول تامین و تحقیقات وزارت دفاع ایران و سرتیپ سعید آقاجانی فرمانده واحد پهپادی نیروی هوا‌فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را شامل می‌شود.» در این گزارش ادعا شده قریشی مسئول مذاکره بر سر قرارداد تامین با روسیه بوده و آقاجانی هم در فهرست اتحادیه اروپا به عنوان «مهره اصلی برنامه پهپادی ایران» توصیف شده است.

 

طبق این گزارش، فهرست نهایی باید قبل از اجرایی شدن مورد تایید دیپلمات‌های ارشد ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا قرار بگیرد. به اذعان گاردین، تحریم‌های اتحادیه اروپا عمدتا نمادین است و طبق آن‌ها، ورود افراد به کشورهای عضو این بلوک ممنوع و هر گونه دارایی آن‌ها در این اتحادیه مسدود می‌شود.

 

پیشتر، سخنگوی اتحادیه اروپا مدعی شد بروکسل شواهد کافی برای تحریم ایران به دلیل آنچه وی «ارسال پهپاد به روسیه» خواند، در اختیار دارد.

 

به گزارش رویترز، «نبیلا ماسرالی» سخنگوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه این ادعا افزود: اکنون که شواهد کافی خود را جمع کرده‌ایم، کار در شورای اروپا با توجه به پاسخ روشن، سریع و محکم اتحادیه اروپا در جریان است.

 

نشریه «پولیتیکو» هم به نقل از مقام‌ها و دیپلمات‌های اروپایی گزارش داد، احتمالاً امروز بر سر جزئیات بسته تحریمی جدید بروکسل علیه ایران ـ که پنج فرد و سه نهاد ایرانی را شامل می‌شود ـ توافق خواهد شد.

 

مقامات اوکراینی، اروپایی و آمریکایی در روزهای اخیر سر و صدای زیادی را در خصوص آنچه ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه می‌خوانند، به پا کرده‌اند. وزیر خارجه اوکراین دوشنبه خواستار تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران با ادعای استفاده روسیه از هواپیماهای بدون سرنشین ساخت ایران شد. وی سه‌شنبه نیز گفت که پیشنهاد قطع روابط دیپلماتیک با ایران را به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین ارائه کرده است.

 

 

 

 

 

 

نظرات

captcha

اخبار مرتبط