به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، انتشار گزارش هجوم عقرب های سمی به روستاهای شرق هرمزگان در خبرگزاری فارس بازتابهای گستردهای بدنبال داشته است.
روستایی با 5 فوتی ناشی از عقرب زدگی
احمدی عضو شورای اسلامی روستای چاهنان میگوید: در این روستا 5 فوتی ناشی از عقرب زدگی داریم. یک پیرمرد به نام رستم احمدی (عموی خودم) در ابتدای محرم امسال در اثر عقرب گزیدگی فوت شد.( فوت رستم احمدی را دهیار روستا نیز بر اثر عقرب گزیدگی تایید کرد.) 3 سال پیش هم دو کودک 11 و 13 ساله بر اثر عقرب گزیدگی فوت شدند که خیلی دردناک بود. در یکی دو سال اخیر هم دو مورد فوت ناشی از گزش عقرب در روستا داشتهایم. فوت ناشی از گزش عقرب به کنار. برخی از افراد روستای ما، آسیبهای زیادی ناشی از عقرب گزیدگی دیدهاند که برخی بخاطر نبود خودرو برای انتقال سریع به درمانگاه بوده است. (( احمدی در گزارشی که روز قبل نیز در فارس منتشر شده بود، هرگز نگفته بود که 5 فوتی مرتبط با امسال است بلکه با بیان این که 5 فوتی عقرب زدگی در روستا داریم، شرحی از فوتیها ارائه داده بود.))
دهیار روستا: از دیشب 3 عقرب گزیدگی در روستا داشتهایم
ناصری دهیار روستای چاهنان نیز در این باره گفت: از دیشب ( شنبه شب 22 مرداد 1401) تا ظهر امروز یک شنبه 23 مرداد 3 مورد عقرب گزیدگی داشتهایم وهمین الان که با شما صحبت میکنم شخصا در حال انتقال یک مورد عقرب گزیدگی به بیمارستان هستم. واقعا وضعیت ما بخصوص در امسال خیلی حاد شده است و از شبکه بهداشت هم درخواست سم کردهایم اما آنها میگویند که سم بر روی این عقربها بی اثر است. در یک هفته اخیر 7 یا 8 نفر را در روستای ما عقرب زده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره علت افزایش بیش از حد عقربها در این روزها نیز با رد ادعای افزایش عقربها به خاطر شخم زدن در این روزها، گفت: هنوز شخم زدن را در این روستا شروع نکردهایم و علت اصلی افزایش زیاد عقربها به نظر میآید که بارشهای اخیر باشد که شرایط را برای رشد و نمو عقربها فراهم کرده است.
آمار دانشگاه علوم پزشکی چه میگوید؟
خبرنگار فارس از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جزییات بیشتری از عقربگزیدگیهای امسال را جویا شد.
بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، تنها در تیرماه امسال 942 مورد عقربگزیدگی در هرمزگان رخ داده است. این در حالی است که در تیرماه سال گذشته شمار کل عقرب گزیدگیها در این استان 680 مورد بوده و این نشانگر آن است که بیش از 27 درصد عقربگزیدگیها در هرمزگان افزایش یافته است.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، کل عقرب گزیدگیها در 4 ماهه اول امسال در استان از 2600 مورد فراتر رفته و این در حالی است که سال گذشته در این 4 ماهه حدود 2 هزار عقرب گزیدگی گزارش شده بود.
عامل اصلی افزایش عقربها، سیلابهای اخیر است
هادی جوادی نایب رییس انجمن صنفی کشاورزی هرمزگان در این زمینه به خبرنگار فارس میگوید: علت اصلی افزایش جانوران موذی در برخی مناطق شرقی استان هرمزگان، سیلابهایی است که در ماههای اخیر به وقوع پیوسته و به زمان سیلاب، مار و عقرب زیادی که عمدتا لانههایشان را در مجاور رودخانهها میسازند، با سیلاب به حرکت در میآیند و به پایین دست منتقل میشوند و پس از پایان سیلاب، این جانداران از میان گل و لای سیل سر بیرون میآورند.
شایسته است تا دستگاههای مسؤول در تلاش برای مخفی شدن پشت تأیید و تکذیبیههای متعدد به فکر یافتن راه چارهای برای کمک به مردم این روستا و دیگر روستاهایی باشند که دست کم آمار موجود نشانگر افزایش 20 تا 30 درصدی را نشان میدهد. آمارهایی که گاه تا 40 عقرب گزیدگی را در یک شبانه روز در یک شهرستان به ثبت رسانده است.
منبع: فارس
نظرات