به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، علی رضا عظیم زاده دکترای زمین شناسی و محقق در استان هرمزگان اظهارکرد: پس از سه زلزله مهیب بامداد شنبه 11 تیرماه در منطقه مهران شهرستان بندرلنگه درغرب هرمزگان، تاکنون بیش از 120 پس لرزه در منطقه رخ داده است.
به گفته وی، سازمان زمین شناسی موظف است که در زمان وقوع رخدادهای بزرگ، ارزیابی دقیقی از وضعیت گسلهای منطقه را انجام داده و یافتههای بدست آمده را منتشر کند تا برآوردهای اصولی و قابل اتکا برای رفتار شناسی گسلها در اختیار داشته باشیم.
این دکترای زمین شناسی خاطرنشان کرد: نگاهی به مناطق زلزله زده و میزان و نوع خسارات وارد شده مبین آن است که توجه به مقاوم سازی در فرآیندهای ساخت و ساز و نیز اصول استحکام بنا حتی دروضعیت حداقلی میتواند در بقای سازهها پس از وقوع زلزلههای حتی مهیبتر بسیار موثر باشد.
عظیم زاده همچنین با اشاره به پراکندگی میزان خسارات در منطقه مهران شهرستان بندرلنگه و اثرپذیری بیش از28روستا از زلزلههای بامدادشنبه در بخش مهران شهرستان بندرلنگه، عمده خسارات رخ داده در زلزله بامداد شنبه را ناشی از استمرار زلزلهها به فاصله حدود دوساعت از زلزله مهیب اول ارزیابی کرد و بیان داشت: زلزله اول سبب آسیبهای عمقی به بناها شده و دو زلزله پس از آن، خانهها را به شدت فروریخته است.
وی تأکید کرد: 3 زلزله مهیب دربامداد شنبه سبب شده تا عملا خانه سالمی در حدود 10 روستا در منطقه مهران بخش بندرلنگه باقی نماند اما درهمین روستاها نیز سازههایی که حداقل توجهی به اصول ساخت و ساز ایمن داشتهاند، همچنان سر پا هستند و ضرورت دارد تا در بازسازی منازل مردم، نظارت لازم بر رعایت اصول ساخت وساز اعمال شود.
این دکترای زمین شناسی تصریح کرد: پس لرزهها ممکن است تا هفتهها پس از زلزلههای اصلی و درشدتهای کمتر از 4ریشتر ادامه داشته باشند و محدوده زمانی خاصی برای تداوم پس لرزهها متصور نیست و گاه ممکن است تا چندین ماه هنوز پس لرزهها تداوم پیداکنند اما اکنون وضعیت منطقه با توجه به استقرار مردم در کانکس و چادر، شرایطی ایمنی دارد.
بامداد شنبه 11 تیرماه 1401 سه زلزله مهیب بالای 6 ریشتر در بخش مهران شهرستان بندرلنگه رخ داد که 5 کشته و 111 زخمی بجای گذاشت.
گفتوگو: فهیمه شمسی
نظرات