1400/02/19-16:37

تقویت کارآمدی شوراها در گروی پاسخگویی است

تقویت کارآمدی شوراها در گروی پاسخگویی است

یک فعال اجتماعی هرمزگان می‌گوید: تقویت کارآمدی شوراها در جامعه در گروی پاسخگویی است و نباید اجازه داد نهادی که برآمده از رای مردم است در سایه برخی اقدامات سوء بدنام شود.

به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، فرحبخش ماندگاری صبح امروز در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شوراها یک ظرفیت بسیار خوبی برای سوق دادن مدیریت شهری به سمت و سوی تحقق خواست مردم و آبادانی شهرها و هدایت درست منابع به سمت و سوی اقدامات مورد نیاز مردم هستند اما فقدان شفافیت، نبود پاسخگویی موثر و فقدان وجود مدیریت جامع شهری سبب شده تا کارآمدی شوراها افت کند.

وی افزود: مهم‌ترین مسأله در شرایط حاضر برای تقویت اعتماد مردم به شوراها، تقویت شفافیت در ساختار شهرداری است به طوری که مردم بتوانند به طور دقیق تمامی جزییات حوزه مدیریت شهری و تصمیمات منتهی به اقدام و کار را در شهرداری رصد کنند.

این فعال اجتماعی ادامه داد: اعضای شورا باید در صف اول پاسخگویی به مردم در زمینه عملکرد شهرداری باشند و به طور کلی ماهیت شهرداری‌ها نیز بر پایه همین مسأله شکل گرفته است که اعضایی را به عنوان شورای شهر انتخاب کنند که ضمن نظارت بر رفتار شهرداری، در برابر سوء مدیریت‌ها نیز به مردم پاسخگو باشند.

ماندگاری با تصریح بر این که عملکرد خوب و مبتکرانه یک شورای شهر بخصوص شورای کلان‌شهرها می‌تواند ابعاد ملی یافته و به الگویی برای دیگر شهرها تبدیل شود، خاطرنشان کرد: سرنوشت مردم یک شهر بزرگ با تصمیمات منطقی، کارشناسی و هوشمندانه اعضای شورا گره خورده است و نمی‌توان نسبت به این مسأله بی‌توجه بود.

وی همچنین ادامه داد: بدنه اجرایی و عملیاتی شهرداری باید از جمعیت بیشتری نسبت به نیروی اداری آن برخوردار باشد و این یک اصل اساسی برای حوزه مدیریت شهری به منظور ارتقای سطح ارائه خدمات به مردم و هدایت منابع به سمت آبادانی و توسعه شهر است.

ماندگاری همچنین با بیان این که ارائه برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت توسعه شهری و تقویت سرمایه‌گذاری در شهر بخصوص با ایجاد مشوق‌های گردشگری در ساحل از طریق اخذ مجوزهای قانونی از نهادهای بالادستی را از دیگر اولویت‌های مهم توسعه شهر بندرعباس عنوان کردو  بیان داشت: نگاهی به کارکرد بسیاری از شهرداری‌های موفق کشور حاکی از آن است که مشارکت بخش خصوصی در توسعه شهر و ایجاد زیرساخت‌ها، مشارکتی فراگیر و در خور توجه است و نمی‌توان با اعتبارات محدود شهرداری‌ها که عمدتا پایدار هم نیست، توسعه سریع را رقم زد.

این فعال اجتماعی گفت: حرکت به سمت مدیریت جامع شهری نیز اولویت دیگری است که باید از سوی شورای عالی استان‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد و حدالامکان امور تصدی‌گری در حوزه مدیریت شهری را به شهرداری‌ها سپرد تا هماهنگی مطلوب‌تری در شهر حاکم شود.

وی تحقق مدیریت شهری واحد را نیز مستلزم اثبات توانمندی شهرداری‌ها در مسؤولیت‌های کنونی نیز دانست و بیان داشت: شهرداری‌ها و شوراها ملزمند که نگاه نگران مردم به توسعه شهرها و کارآمدی این نهاد را با تصمیمات درست و شفاف و پرهیز از رانت‌طلبی عده‌ای سودجو اصلاح کنند تا بتوان مسؤولیت‌های بیشتری را در حوزه مدیریت واحد شهری به این نهاد واگذار کرد.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط