نمک غار نمکدان قشم/خواص و ملاحظات تغذیهای
غار نمکدان قشم، یکی از بزرگترین غارهای نمکی جهان، حاوی ذخایر ارزشمندی از نمک طبیعی است.
به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، غار نمکدان قشم، یکی از بزرگترین غارهای نمکی جهان، حاوی ذخایر ارزشمندی از نمک طبیعی است.
ترکیبات و ارزش تغذیهای:
نمک استخراجشده از این غار عمدتاً از کلرید سدیم تشکیل شده و حاوی مقدار کمی از عناصر کمیاب است.
عدم تأمین ید کافی : یکی از مشکلات بالقوه این نمک، نبود ید کافی برای پیشگیری از بیماریهای تیروئیدی مانند گواتر است.
برای تامین ید، مصرف منابع یددار (مانند غذاهای دریایی یا نمک یددار) توصیه میشود.
سدیم بالا : مانند سایر انواع نمک، مصرف بیشازحد آن میتواند منجر به افزایش فشار خون و مشکلات قلبی-عروقی شود.
آلودگی با فلزات سنگین (عوامل سرطانزا): از آنجایی که نمک طبیعی بدون فرآوری دقیق استفاده می شود، احتمال وجود ناخالصی های معدنی یا آلودگیهای محیطی از جمله فلزات سنگین مثل سرب ، آرسنیک و کادمیوم در آن وجود دارد.
نتیجهگیری:
به دلیل فقدان ید و احتمال وجود ناخالصی از جمله سرب و ارسنیک که خود عامل سرطان هستند و دستورالعمل های وزارت بهداشت نمک غار نمکدان جهت مصرف خوراکی نمی باشد.
همچنین کمبود ید باعث می شود هورمون های غده تیروئید بطور کامل تشکیل نشوند و عارضه کم کاری تیروئید ، گواتر و سایر مشکلات تیروئیدی رخ می دهد.
نظرات