خور تیاب قربانی قاچاق سوخت
خور تیاب در شهرستان میناب استان هرمزگان یکی از میراثهای طبیعی این استان به شمار میرود که در پی استفاده قاچاقچیان مورد آسیب زیادی قرار گرفته است.
به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، حسن پایان رئیس اداره و فرمانده یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سیریک از بازدید مشترک با اداره دامپزشکی ازنوار ساحلی و اسکله آذینی خبرداد.
در این بازدید ضمن گفتگو در خصوص پناسیل بکر و زیبای خور آذینی با قایداران و صیادان درادامه خصوص بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان بر رعایت الزامات زیست محیطی در اسکله خورآذینی تاکید شد که از مهترین آنها عدم رها سازی زباله ها ( پلاستیکی) و آلایندگی نفتی ( عدم تخلیه روغن و سوخت ) و عدم رهاسازی ادوات صیادی و.. خبرداد.
وی از صیادان آن منطقه درخواست نمود درصورت مشاهده هرگونه ناملایمات زیست محیطی به اداره شهر ستان و یا سامانه1540 تماس حاصل فرمایند.
باید اعتراف کرد که امروزه بسیاری از خورهای استان مورد توجه قاچاقچیان کالا و سوخت قرار گرفته است اما با توجه به شواهد و اخبار بیشترین آسیب را خور تیاب میناب دیده است.
رها کردن سوخت توسط قاچاقچیان در هراس از گرفتار شدن در خور تیاب بارها تکرار شده است.
چند سال قبل هم حریق 6 فروند قایق حامل سوخت قاچاق از نوع گازوئیل در خور بندزرک (پراهو) بخشی از خور را از بین برد.
رها کردن سوخت در خور تیاب حتی به مزارع پرورش میگو هم آسیب زده و در سالیان قبل باعث ضرر و زیان زیادی به این مزارع شده است.
جنگلهای حرا در خورها و تالاب های مختلف استان در این فصل زیستگاه انواع پرندگان دریایی است.این اکوسیستم ها در زمره غنیترین و حاصلخیزترین اکوسیستمهای دنیا بهحساب میآیند و اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت، 22کاربری عمده را برای این اکوسیستمها تعیین کرده است.
سیستم ریشهای جنگلهای حرا باعث پایداری رسوبات میشود و اجتماعات آنها انرژی امواج را کاهش میدهد و در ایجاد جزایر، توسعه سواحل و جلوگیری از تخریب و خوردگی سواحل و فرسایش خاک نقش دارند.
ضمن اینکه حدود ٨٠درصد آبزیان خلیجفارس، دوره تخمریزی خود را در این مناطق میگذرانند. اکوسیستم جنگلهای حرا از جهات تامین علوفه دام اهالی بومی و تامین سوخت اهمیت دارد.
از این رو توجه و نظارت به خورها و تالاب ها بخصوص در حوزه محیط زیست از سوی جامعه ساحل نشین امری ضروری است و فرهنگ سازی و آموزش امری سودمند خواهد بود
نظرات