صدور ۱۵ هزار گواهینامه دریانوردی در هرمزگان طی سه سال
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به فعالیت ۵۰ هزار دریانورد در پهنههای دریایی این استان، از صدور ۱۵ هزار گواهینامه دریانوردی تنها در مدت سه ساله اخیر خبر داد.
به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، "حسین عباسنژاد" مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اشاره به اقدامات صورتگرفته از نظر توانمندسازی و استفاده دریانوردان داخلی در ناوگان دریایی استان اظهارکرد: با تمهیدات انجام شده از ابتدای سال 1400 تا کنون تعداد دریانوردان ثبت شده جدید در فهرست دریانوردان رسمی استان، 15 هزار نفر بوده که آمار قابل توجهی است.
وی افزود: با احتساب این آمار درحال حاضر 50 هزار دریانورد بشکل رسمی در استان فعالیت میکنند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ادامه داد: از گذشته تا سال ۱۳۹۹ دریانوردان شاغل در استان ۳۵ هزار نفر بود درحالی که تنها در سه ساله اخیر ۱۵ هزار گواهینامه دریانوردی در استان صادر شده است.
وی در بحث اشتغال دریانوردان نیز گفت: به طور قطع از سال 1400 تا به امروز 15 هزار شغل مستقیم در این حوزه ایجاد شده است.
تسریع درصدور گواهینامه دریایی و کاهش هزینهها با تمرکززدایی
عباسنژاد در بخش دیگری با بیان اینکه شرکت در آزمونها برای دریافت گواهینامه آن هم به دلیل گستردگی مرز دریایی وساحلی استان هرمزگان هزینههایی را متوجه دریانوردان میکرد،اظهار داشت: با تلاشهای گسترده و همچنین تمرکززدایی از تهران و مرکز استان اقداماتی از نظر کاهش هزینهها و تسریع در روند ارائه خدمات اثربخش بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، بروزرسانی سامانه امور دریانوردان که به صورت هوشمند مدارک دریانوردان را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد، ایجاد دو مرکز شبیه سازی در مرکز استان، ایجاد هفت اتاق دود استاندارد، برگزاری دوره و آزمون افسر دومی نامحدود برای نخستین بار در سطح استان و راهاندازی مرکز آزمونهای دریانوردی در بندرلنگه را از مهمترین اقدامات در این بخش عنوان کرد.
وی برگزاری دورههای آموزشی مثل قایقرانی و ناخدای کمتر از 12 متر در محل سکونت صیادان که در مناطق دور از مرکز استان مانند مقام و شیو را بخش دیگری از اقدامات انجام شده در این حوزه برشمرد.
عباسنژاد گفت: در گذشته دریانورد برای شرکت در دورهها و برگزاری آزمونهای دریانوردی باید به صورت اجباری به پایتخت و یا مرکز استان مراجعه میکرد که هزینههای زیادی از جمله هزینه رفت وآمد، اسکان و تغدیه را متوجه دریانوردان میکرد.
منطبق سازی هنرستانهای دریایی استان با استانداردهای بینالمللی دریانوردی
مدیرکل بنادر هرمزگان در بخش ديگري منطبق سازی هنرستانها و دانشکدههای استان با کنوانسیون بینالمللی استانداردهای آموزشی، صدور گواهینامه و نگهبانی دریانوردان(STCW) را از رویکردهای مهم این ادارهکل دانست و تاکید کرد: تحقق این مهم اشتغال جوانان فارغ التحصیل از مراکز آموزشی استان را به صورت مستقیم و بدون واسطه در برمیگیرد.
عباسنژاد با بیان اینکه پس از راهاندازی هنرستانهای همجوار، منطبق سازی مدارک با استانداردهای بینالمللی دریانوردی در گام بعدی قرار دارد، گفت: با ایجاد این فرآیند دانش آموختگان حوزه دریانوردی به صورت مستقیم وارد چرخه فعالیتهای دریایی استان خواهند شد.
وی اضافه کرد: با ایجاد این فرصتهای آموزشی در حوزه دریانوردی، فارغ التحصیلان این رشتهها میتوانند بدون مراجعه به مراکز آموزشی که زمانبر و پرهزینه است، کار انطباق بخشی مدارک خود را در کمترین زمان ممکن انجام دهند.
نظرات