قشم یک گام جلوتر از شاخصهای شبکه جهانی ژئوپارکهای یونسکو
مدیر ژئوپارک جهانی یونسکو در جزیره قشم با اشاره به وضعیت خوب این ژئوپارک در ابعاد کلان، گفت: این ژئوپارک از برخی شاخصهای شبکه جهانی ژئوپارکهای یونسکو، یک گام جلوتر است.
به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، شجاد اشگرف سهشنبه با بیان این مطلب در جمع رسانهها از جمله شاخصهای برجسته این ژئوپارک را مدیریت مشارکت جامعه محلی، ترویج دانش بومی و مشارکت زنان عنوان کرد ، که میتواند به عنوان الگوی موفق ژئوپارکهای یونسکو باشد.
وی بیان داشت: نقش محوری و کلیدی ژئوپارک جهانی قشم نیز از سال 2018 در توسعه ژئوپارکهای منطقه و آموزش و بازخوانی تجربههای جزیره قشم در دستیابی به کارت سبز شبکه جهانی ژئوپارکها به عنوان الگویی موفق برای کشورهای خواهان ثبت جهانی ژئوپارک در منطقه، از سوی یونسکو مورد تأکید است
این مقام مسوول با اشاره به سفر ارزیابان شبکه جهانی ژئوپارکهای یونسکو به قشم در اواخر تابستان یا پاییز ، خاطرنشان کرد: هدف این ارزیابان بررسی دورهای وضعیت امکانات و آخرین شرایط ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی قشم است.
اشگرف بیان داشت: ارزیابان یونسکو در سفر خود به جزیره از تمامی ژئوسایتها، مراکز همیاری و بخشهای مختلف ژئوپارک جهانی قشم و زیرساختهای مربوطه دیدن خواهند کرد.
براساس این گزارش، ژئوپارک منطقهای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار دارد و میراث زمین شناختی آن ناحیه با مدیریتی دقیق و دایمی حفظ و نگهداری شود و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش موثری ایفا کند.
ژئوپارک ممکن است علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر برخوردار باشد که ژئوپارک قشم دارای تمامی ویژگیهای یاد شده است.
ژئوپارکهای جهان هر چهار سال مورد ارزیابی کارشناسان یونسکو قرار میگیرند و در صورت تایید موفق به دریافت کارت سبز و تمدید عضویت به مدت چهار سال میشوند و در غیر اینصورت با کارت زرد یا قرمز که به معنی تعلیق و لغو عضویت میباشد، روبهرو میشوند.
شورایعالی ژئوپارک های یونسکو از 12 عضو متخصص تشکیل شده و مدیر ژئوپارک جهانی قشم به عنوان تنها عضو غرب آسیا و خاورمیانه در این شورا حضور دارد.
نظرات