1402/02/08-08:20

عبور برخی صنایع از ظرفیت اسمی با وجود کمبود برق

عبور برخی صنایع از ظرفیت اسمی با وجود کمبود برق

معاون بازسازی و بهره‌برداری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: فولاد هرمزگان به عنوان یک شرکت صادرکننده محصولات دارای ارزش افزوده، برند استانی و ملی این صنعت است و با توجه به محدودیت‌های انرژی که سال گذشته در کشور وجود داشت، عملکرد این شرکت در حوزه تولید و کسب رکوردهای متنوع تولید و همچنین توجه به رشد تولید قابل تقدیر است.

به گزارش نگاه جنوب ایران نیوز، جلسه بررسی راهکارهای تامین و بهینه‌سازی مصرف انرژی در شرکت فولاد هرمزگان با حضور فرشاد مقیمی معاون نوسازی و بهره‌برداری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در شرکت فولاد هرمزگان برگزار شد.

 

در این جلسه فرشاد مقیمی ضمن اشاره به توانایی‌های شرکت فولاد هرمزگان در تولید انواع گریدهای تختال فولادی و تامین نیاز داخلی و صادراتی، عنوان کرد: ایران یکی از بالاترین شدت‌های مصرف انرژی در دنیا را دارد و از این رو باید به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی به ویژه در بخش خانگی برویم اما از آنجایی که صنعت فولاد نوک پیکان قطعی در ناترازی برق در فصول گرم قرار دارد، باید به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی در این حوزه برویم. یکی از تجهیزات مصرف‌کننده انرژی در این صنعت، الکتروموتورها هستند که با توجه به کاربرد گسترده آن‌ها در واحدهای فولادی، با نوسازی و بهینه‌سازی آن‌ها می‌توان مصرف انرژی را تا حدودی در صنعت فولاد کاهش داد.

 

وی با انتقاد از رویکرد مدیران صنعت برق نسبت به صنعت فولاد، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات صنعت کشور را عدم تفاهم این مدیران از اهمیت صنعت فولاد دانست و افزود: صنعت فولاد یکی از صنایع انرژی‌بر و بااهمیت برای صنایع جانبی و مصرف‌کننده است و هرگونه اخلال در تولید فولاد می‌تواند صنایع مصرف‌کننده را با مشکل مواجه کند.

 

معاون نوسازی و بهره‌برداری ایدرو با اشاره به ثبت رکوردهای خیره‌کننده فولاد هرمزگان به ویژه عبور از ظرفیت اسمی در سال 1401، آن را یک حماسه خواند و تاکید کرد: ثبت رکوردهای تولیدی و عبور از ظرفیت اسمی در سالی که صنعت فولاد دو تا سه ماه از آن را با قطعی برق و دو ماه را با قطعی گاز دست و پنجه نرم می‌کرد، چیزی شبیه یک معجزه بوده و این حماسه از سوی فولاد هرمزگان قابل تقدیر است.

 

مقیمی در ادامه بیان کرد: شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یک برند ملی و استانی در تولید فولاد طی یک دهه گذشته فعال بوده است. در حال حاضر نیز با توجه به موفقیت‌های خوبی که در حوزه‌های مدیریتی کسب کرده، به ویژه تولید محصولات خوب و بالاتر از ظرفیت اسمی، به عنوان یکی از افتخارات مهم صنعتی در کشور تلقی می‌شود.

 

وی با اشاره به صادراتی بودن محصولات شرکت فولاد هرمزگان، عنوان کرد: یکی از سیاست‌های اصلی در کشور این است که محصولات با ارزش افزوده بالاتر صادر کنیم و فولاد هرمزگان توانسته در سال‌های فعالیت خود در حوزه صادرات به موفقیت‌های بسیار خوبی دست یابد.

 

معاون نوسازی و بهره‌برداری ایدرو با بیان اینکه هدف از حضور در استان هرمزگان به ویژه شرکت فولاد هرمزگان مبنی بر مدیریت مصرف انرژی و آلایندگی است، خاطرنشان کرد: امروز چالش‌های اساسی که صنایع با آن مواجه هستند، تامین انرژی است.

وی اضافه کرد: اکنون بحث کاهش مصرف انرژی در کشور برای رفع ناترازی مطرح است. باید توجه داشت که صنعت فولاد در دنیا به عنوان یک صنعت انرژی‌بر شناخته می‌شود. بخشی از انرژی به عنوان فرایند تولید مصرف می‌شود، اما در مورد سایر مصارف انرژی در صنعت فولاد، امکان اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی وجود دارد. به عنوان مثال در مورد بازسازی و ارتقای الکتروموتورها که در صنعت فولاد به صورت گستره به کار گرفته می‌شود، می‌توان اقداماتی را انجام داد. برای این موضوع لازم است بررسی‌های اولیه در خصوص تعداد الکتروموتورها و دسته‌بندی‌های آن‌ها در زمینه توان مصرفی صورت گیرد و به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ارسال شود.

 

معاون نوسازی و بهره‌برداری ایدرو در پایان تصریح کرد: ایدرو حمایت‌هایی را هم از نظر معنوی و هم مادی برای بازسازی الکتروموتورها در نظر گرفته است. خوشبختانه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پروژه یاد شده را به عنوان یکی از پروژه‌های ده‌گانه وزارتخانه تعریف کرده است. مسئولیت این تغییر برعهده ایدرو قرار داده شده و تمام توان خود را برای حمایت از فولاد هرمزگان در این زمینه به کار خواهیم بست.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط